Arkæologiske fortællinger

Her kan du finde historier om nye og gamle undersøgelser. Du kan også benytte linket til Historisk Atlas, hvor man i en interaktiv præsentation kan finde oplysninger om fynsk og sønderjysk kulturhistorie, samt læse de arkæologiske rapporter om vores udgravninger.

Arkæologi handler om at finde gamle ting - og om at fortælle videre, hvad disse fund kan fortælle om vores forfædres gang her på jorden lige fra fødsel til død - især det sidste fylder godt i vores arbejde. Under "Arkæologiske fortællinger"  bestræber vi os på at formidle vores fund. De nyeste fortællinger findes under "Aktuelle fortællinger". Efterhånden som - forhåbentlig! - de potentielt interesserede får læst historierne, mister de også noget af nyhedens aktualitet. Men inden vi siger helt farvel til dem, får de lov til at leve lidt længere i "Arkæologiske fortællinger". Her er fortællingerne inddelt efter de arkæologiske perioder, så du f.eks. har mulighed for at gå på opdagelse i historier fra bronzealderen.

Du har også mulighed for at benytte linket under "Historisk Atlas Syddanmark" og interaktivt at finde oplysninger om fund og anlæg indenfor bestemte arealer på bla. Fyn. Her kan du også læse arkæologiske rapporter om vores udgravninger.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer