Er du ny med metaldetektor?

Har du fået en metaldetektor? Søger du information om, hvad du skal gøre, når du søger efter fortidslevn på Fyn og på øerne i Det sydfynske Øhav? Museerne på Fyn og omliggende øer har samlet vejledninger til detektorførere på den arkæologiske forening Harjas hjemmeside. Det har vi gjort for at sikre en ensrettet vejledning, registrering og dataindsamling på tværs af museernes ansvarsområder - samt for at detektorførerne ikke skal søge efter information på flere museers hjemmesider. Vejledningerne finder du her.

Søger du oplysninger om et konkret fund, du allerede har gjort - eller vil du aftale et møde med en af museets arkæologer for at aflevere genstande, kan du sende en mail til museum@odense.dk eller ringe på 6551 4601. Så vender vi tilbage snarest muligt.

Med detektorføreren i marken
Tag med amatørarkæolog og detektorfører Peter Gydesen ud i marken og få nogle gode, praktiske fif til, hvordan du skal foretage afsøgning og registrering i forbindelse med detektorafsøgning.

Konservatoren fortæller om bevaring af genstande
Hvordan opbevarer og håndterer man skrøbelig metalgenstande, som lige er gravet op af pløjelaget? Følg konservatoren på laboratoriet og blive klogere på dette arbejde.