Ansvarsområde

Bevaringen ved Odense Bys Museer arbejder med opgaver indenfor møbelkonservering, grafisk konservering og kulturhistorisk konservering. I øjeblikket er vi fem fastansatte konservatorer, en snedker og en specialarbejder. Ved specielle opgaver, som ligger uden for vores ekspertiseområder, ansættes der til tider yderligere personale, f.eks. med speciale indenfor maleri- og skulpturkonservering.
Konservatorerne arbejder med at sikre de mange genstande i Odense Bys Museers samlinger mod nedbrydning af forskellig art. Odense Bys Museer har et meget varieret genstandsmateriale, der strækker sig fra store landbrugsplove til H.C Andersens fine papirklip og eventyrmanuskripter. En lille del af museets samlinger er udstillet, mens resten findes på magasiner. Alle genstande har inden udstilling eller magasinering været gennem konservatorens hænder.

Konservatorens arbejde er meget forskelligartet; den ene dag arbejdes der som "flyttemand" eller "lagerforvalter". Den næste dag kan arbejdet foregå stillesiddende ved et mikroskop - noget der kræver meget stor fingerfærdighed og koncentration. Ofte må der udvikles nye konserveringsmetoder til de forskellige genstande, da der ikke er en endelig opskriftsbog for konservering. Desuden arbejder konservatoren med materialeanalyser, databaseregistrering, samt med pakning, montering og håndtering af genstande i forbindelse udstillinger og som kurer. Bevaringsfunktionen har også et tæt samarbejde med faginspektørerne inden for arkæologi, kunst- og historie. Vi råder og vejleder inspektørerne samtidig med, at vi får et fagligt input fra dem. Særlig ved opsætning og nedtagning af udstillinger bliver der arbejdet på tværs af alle afdelinger.

     
limning voks

Limning af voksfigur

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer