Arkæologiske rapporter

Resultaterne af de arkæologiske udgravninger findes i de arkæologiske beretninger - de afsluttende arkæologiske udgravningsrapporter.

Bygge- og plansager

Odense Bys Museer tager som faglige rådgivere del i planlægningsarbejdet og landskabsforvaltningen i Odense og Nordfyns Kommuner.

Fredede fortidsminder

Fortidsminder er fredet efter museumslovens bestemmelser. Odense Bys Museer fører på vegne af Kulturarvsstyrelsen tilsyn med alle fredede fortidsminder på Fyn og Øer.

Sten- og jorddiger

Odense Bys Museer fører tilsyn af diger, ved lovovertrædelser, eller i tilfælde hvor diger skal kulturhistorisk vurderes.

Histories forvaltningsopgaver

Historie ved Odense Bys Museer har en del forvaltningsopgaver og opgaver af forvaltningslignende karakter.

Bl.a. tager museets historikere, som faglige rådgivere, del i planlægnings-arbejdet og landskabsforvaltningen i Odense og Nordfyns Kommuner.

Læs mere om Histories forvaltningsansvar her

Konservering og bevaring

Bevaringen ved Odense Bys Museer arbejder med opgaver indenfor møbelkonservering, grafisk konservering og kulturhistorisk konservering. 

Læs mere her
Genstandsindsamling

Odense Bys Museer modtager gerne tilbud om genstande til belysning af regionens historie. Hvis du har noget at tilbyde, så kontakt venligst museet på forhånd.

Arkæologis forvaltningsopgaver

Odense Bys Museer har det arkæologiske ansvar for Odense,
Nordfyns, Middelfart og Assens Kommuner

Her kan du som bygherre finde oplysninger om, hvordan du forholder dig til arkæologien i forbindelse med forskellige typer af anlægsarbejder.

Læs mere her
Arkæologisk guide til bygherrer

Find oplysninger om, hvordan du som bygherre skal forholde dig til arkæologi i forbindelse med anlægsarbejde. Forholdene er fastlagt i Museumsloven.

Guide til amatørarkæologer

Her finder du de oplysninger, du skal bruge, hvis du - og vi andre - skal have mest mulig glæde af din hobby som amatørarkæolog.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer