Mønt- og medaljesamlingen

Mønt- og medaljesamlingen er en af landets største. Den rummer ca. 16.000 mønter og blev grundlagt samtidig med museets grundlæggelse i 1860. Det var museets bestyrelsesformand, apoteker Gustav Lotze, der tog initiativ til for alvor at forøge og udbygge samlingen i løbet af anden halvdel af 1800-tallet. Samlingen er senere blevet forøget ved køb og gaver.
Grundstammen i samlingen er danske mønter, suppleret med lån fra Nationalmuseet, antikke mønter samt medaljer.

Odense Bys Museers mønt- og medaljesamling er blevet digitaliseret, så den kan tilgås her fra websitet. Digitaliseringsprojektet er muliggjort ved en bevilling fra Kulturarvsstyrelsens pulje til "Digitalisering på museerne". Besøg Odense Bys Museer Mønt- og Medaljesamling her.

Her kan du finde mere information om mønt- og medaljesamlingens historie.